16 Aralık 2020 Çarşamba

KELİME OYUNU 3

    



  Herkese selamlar :) En sevdiğim haftalık etkinlik olan kelime oyununda yine buluştuk.  Bu haftanın kelimelerini kendi dünyasında seçti. Kelimeleri okur okumaz dedim ki içimden 'masal gibi' o yüzden ben de masal yazmaya karar verdim :) Umarım beğenirsiniz masalımı :)

Yazının sonunda 4. haftanın kelimeleri sizi bekliyor.

Bu haftanın kelimeleri:  ZAMBAK-HAYAL-DİYAR-ÖZGÜRLÜK-DİLEK

   Bir varmış; bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde. Develer tellal iken pireler berber iken. Çok uzak diyarlarda acımasız kral Leon yönetimde yaşamaya çalışan bir ülke varmış. Öyle acımasız bir kralmış ki bu Leon, ondan habersiz kuş bile uçmazmış bu diyarlarda. İnsanlar ne kadar bıkıp yorulsalar da bu kraldan, hiç seslerini çıkarmaz bu acımasız adama boyun eğerlermiş. İşte böyle zalim bir dünyaya doğmuş güzeller güzeli Umut. Annesi babası ona Umut demiş ki umutları hiç tükenmesin, hiç vazgeçmesinler bu dünyada yaşamaktan. Umutta gerçekten umut olmuş onlara. Kıvır kıvır sapsarı saçları, deniz gibi masmavi gözleri varmış. Bakan bir daha bakar hayran kalırmış. 

   Kralın kötü yönetimi altında olsalar bile Umut'un ailesi huzuru kendi içlerinde bulmuş. Azla yetinmeyi öğrenmişler zamanla. Ama gün gelmiş Umut'un annesi amansız bir hastalığa yakalanmış. Derisi pul pul dökülmüş, yemek yiyemez, hareket edemez bir hale gelmiş. Derman aramışlar, çare diye yanıp tutuşmuşlar ama bir çaresini bulamamışlar. Umut'un o günlerde tek dileği annesinin sağlığına kavuşmasıymış. Bunun içinde her şeyi göze alabilirmiş. Bir gün bohçasını toplamış. Sıra dağlar arasındaki bilge kadına ulaşmak için yola koyulmuş. Gel zaman git zaman yollar aşmış. Karlar yağmış üzerine, güneşte kavrulmuş beyaz teni. Sonunda amacına ulaşmış bilge kadına ulaşıp derdini bir bir anlatmış. Bilge kadın demiş ki ''Annenin derdinin dermanı zambak çiçeğindedir oğul. O çiçeği bul suyunu kaynat annene içir demiş.''  Bizim oğlanın o anki neşesi dünyalara bedelmiş, az kalsın mutluluktan havalara uçacakmış. Ama demiş bilge kadın ''Bu nadide çiçek sadece sarayın bahçesinde yetişir başka hiçbir yerde bulamazsın.'' Olsun demiş Umut bir çiçek altı üstü gider isterim demiş.

   Uzun uzun yollar ardından Leon'nun sarayına ulaşmış. Yalvar yakar kendini huzura kabul ettirmiş. Kral bu genç çocuğu gözlerini devirerek dinlemiş. Önce bir etkilenmiş dediklerinden, ama bu kralda vicdan ne arasın yaka paça kovdurtmuş Umut'u saraydan. Pes etmemiş bizim çocuk, zambağa ulaşmanın yollarını aramış durmuş. Bir gün acımasız kralın Güzeller güzeli kızı Hayal prensesle yolları kesişmiş. Derdini anlatmış prensese, dinlemiş onu prenses yardım etmeye gönüllü olmuş. Bir gece gizlice saraya almış Umut'u. Ama muhafızlar Umut'u yakalayıp zindana atmışlar. 3 gün 3 gece aç bir şekilde soğuk bir zindanda ölmeyi bekleyen Umut, tüm özgürlük hayallerini yitirmiş. Ama sonra mucizevi bir şekilde zindanın kapısı açılmış ve Hayal prenses kapıda belirivermiş. Hep beyaz atlı prensler prensesi kurtaracak değil ya. Bu seferde kara gözlü kara yeleli doru bir atla prenses prensi kurtarmış. Hızlıca saraydan kaçıp Umut'un köyüne varmışlar. Umut mahcup bir şekilde annesinden özür dilemeye hazırlanırken Hayal prenses heybesinden zambak çiçeğini çıkarmış. Hemen kaynatıp annesini sağlığa kavuşturmuşlar. 

   Öfkeden iyice çılgına dönen krala artık vezirlerin bile sabrı kalmamış. Bir gece Leon'u tahttan indirip sürgüne yollamışlar. Leon'un sürüldüğünü duyan halk Hayal ve Umut'a 40 gün 40 gece davullu zurnalı düğün yapmışlar. Ee ne denir masalların sonunda ''onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine..''


4. Hafta Kelime Oyunu Etkinliği Kelimeleri ;

Yeşil-Şiir-Baharat-Yol-Sabah


33 yorum:

  1. Hiç bir zaman pes etmemek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. prensesin umut'u kurtarmasını ve mutlu sonla bitmesini sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. masallar hep mutlu sonla bitmeli değil mi ama :)

      Sil
  3. Hep prensler mi prensesleri kurtaracak...
    Bu replik tanıdık geldi. :)))
    Mutlu sonlar ayrı güzel. Masallarda mutlu bitsin yani de mi...
    :))

    YanıtlaSil
  4. Mutlu sonla biten her şey masal gibi zaten 😊

    YanıtlaSil
  5. Evet kelimeleri duyunca ben de dedim masal gibi 😊 o yüzden de bir masal yazmaya karar verdim. Evet umut kız ismi gibi geliyor herkese 🙃 her zaman kurtarılmayı bekleyecek değil ya prensesler değil mi ama 😀

    YanıtlaSil
  6. Bu haftaki Kelime Oyununa masallar damga vurdu:) Sonunda Umut'un Hayal'ine kavuşması güzel bir son olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet masallar diyarına döndü sayfalar 😊

      Sil
  7. İç ısıtan güzel bir masal olmuş. Elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  8. Kelime oyunu gördüğüm kadarıyla iyi gidiyor. Masal, hikâye, deneme, şiir her türden eser var maşallah.
    Masalınız olaylar biraz hızlı ilerlemiş olmasına rağmen çok güzel. Bu hızlı akışı da bir haftalık süreye ve blogda çok uzun yazıların ilgi görmemesine bağlayalım. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir etkinlik oldu insanlar az da olsa zaman ayırıp bir şeyler yazabiliyor. Teşekkür ederim 😊

      Sil
  9. Sabrın sonu selamet olmuş :) hem muradına ermiş, hem annesini iyileştirmiş ;)

    YanıtlaSil
  10. Cok keyifle okudum. Cok guzeldi gercekten. Ellerinize saglik. :) Bir sonraki hafta kelimeleri secmek ben de. Yeşil en sevdigim renk diye onu seçecektim ama siz benden önce davrandınız. :D
    Olsun ama haftaya çok keyifle yazacağım. Seçtiğiniz kelimelerle hayaller kurmaya başladım bile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için 😊 ne güzel bir tesadüf olmuş. Benim de içimden hep yeşil geçmişti. Merakla bekliyorum yazını 😊

      Sil
  11. ah süper süper valla ne güzel bir masal bu. umut ve hayal. bayıldıııım. bu hafta şimdilik okuduklarım arasında seninki, roza ve andromeda. üç favorim, üçü de masal. kutlarıım. bütün öykülerin güzel oldu senin :) yeni kelimelerin de hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel senden bunları duyabilmek 🌸 çok teşekkür ederim 😊 umarım güzel hikayeler çıkar benim de kelimelerimden🙃

      Sil
  12. Tebrikler, güzel bir masal olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. yaa gerçekten de tatlı bir masal olmuş bu çok da güzeel prensesin kurtarması fikri çok iyii :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba


    Bloggerlar olarak telegram grubunda buluştuk, yazılarımızı ordan paylaşıyoruz, daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Telegramda kimseye numaranızı vermiyorsunuz zaten google plus grupları gibi düşünün. Grubun adı Blogger Türkiye. Eğer katılırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. Telegramda gördüm seni😉🎈🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ne güzel hoş geldin bloguma 😊 ben seni uzun zamandır takip ediyordum 🙃

      Sil
  16. biliyon muuu kelime oyunu 3 yorumlarında da yazdıım :) şimdilik üç hafta oldu veeee senin öykülerini hep en beğendim, üçte üç ile sen önde gidiyon, arkandan da bonheur geliyi kikiki :) bu hafta 20 kişi yazdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya çok teşekkür ederim çok mutlu oldum beğenmene 😊 teşekkür ederim deep💙

      Sil