2 Haziran 2021 Çarşamba

AĞAÇ EV SOHBETLERİ *93

 


 Ağaç Ev Sohbetleri bu blogda yazmayı da okumayı da sevdiğim en güzel etkinliklerden. Uzun bir süre katılamadım, nedenlerine bir önceki yazımda değindim.

 Bu haftanın konusu sevgili Kedi Mırıltısı'ndan gelmiş.

https://kayipfisilti.blogspot.com/2021/05/agac-ev-sohbetleri-yeni-konu.html


"Hayatınızı değiştiren kitap ya da kitaplar oldu mu? Neden sizi bu kadar etkiledi? Başkalarına da önerir misiniz, başkalarını etkileyeceğini düşünüyor musunuz?"


      Çocukluğumdan beri en sevdiğim aktivite kitap okumak sanırım. Okumayı öğrendiğimden itibaren çok sayıda hikaye ve roman okudum. Şu an çok fırsat bulamasam da okumaya hala en güvenilir sığınağım kitaplardır.

     Tek bir kitabın hayatımı değiştirdiğini söyleyemem. Her kitap birçok şey öğretiyor hayatla ilgili. İlkokulda bir kitap okumuştum babamın hediyesiydi. ''Uçurtmam Bulutlardan Yüce'' klasik bir çocuk kitabıydı ama beni çok etkilemişti. Kapağı, içindeki resimleri, konusu her şeyiyle çok sevmiştim. Hecelemeyi öğrendiğim için kalemle altını çize çize okumuştum. Sonrasında sınıf kitaplığına bağışlamıştım. 

    Lisenin başında okuduğum ''Çalıkuşu''da beni çok etkilemişti. Feride'nin tek başına verdiği hayat mücadelesini örnek almıştım kendime. Tabi lisede okuyup da ''Harry Potter'' okumadan nasıl mezun olunur :)) Harry'nin maceralarını da kendime örnek alırdım. Cesur olmam gereken konularda Harry gelirdi aklıma hep. Sonrasında Ron ve Hermonie gibi arkadaşlar aradım durdum ama gerçek dünyada onlardan bulamadım tabi ki :)

     Daha okuyup da beni etkileyen nice kitap var mesela ''Hayvan Çiftliği'' ''Son Ada'' ''Yüzyıllık Yalnızlık'' ''Olasılıksız'' ''Empati'' ve daha birçokları. Yazımı 'iyi ki kitaplar var' diyerek bitiriyorum. Kitaplar olmasa tanıştığımız insanlar sadece çevremizdekilerle sınırlı kalacaktı..

30 Mayıs 2021 Pazar

KENDİMCE

                                 


        Uzunca bir süre bloğumdan ayrı kaldım. Yazılanları takip etsem de bloğuma girip yazmak için bir türlü fırsat bulamadım. En çok kelime oyununda yazmayı özledim sanırım :) Bu hafta 26.sı düzenlenmiş. Bu haftaya yetişemesem de diğer hafta mutlaka yazacağım. Yine blok arkadaşlarım birbirinden harika yazılar yazmışlar hepsinin ellerine sağlık.💓

    Ben de bu süreçte stajımı tamamladım. Artık resmi olarak mali müşavir adayıyım. Ağustos ayında ilk sınavıma gireceğim. Yani yine yoğun bir dönemin içerisindeyim. Galiba ömrüm hep bir yoğunluk içinde koşuşturmakla geçecek :)

     Şu sıralar Sineklerin Tanrısına başladım. Gayet güzel bir kitap. Dizilerden Friends'i izliyorum vakit buldukça. Ve bir roman yazmaya başladım. Kaplumbağa hızında ilerlesem de ilk kez içime sinen bir şeyler ortaya çıkıyor. Yaptığım işleri yarım bırakmak gibi pis bir huyum var. Umarım bu roman öyle olmaz ve sonunu getirebilirim. 

     Kendi içimi döktüğüm ufacık bir yazı oldu bu. Umarım çok sevdiğim bloğuma daha fazla vakit ayırabilirim artık. Hepinizi çok seviyorum blok sakinleri kendinize çok iyi bakın :)

    Ha bu arada söylemeyi unuttum ''Benim Düşüncelerim'' olan blok ismimi ''BEN HNF'' olarak güncelledim. İnşallah bu isim değişikliği bana uğur getirir:)  Sevgiyle kalın 🦋